Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування вкладів виставляє на продаж пул активів трьох банків: у заставі земельні ділянки під Києвом та об’єкти нерухомості у різних регіонах

20.01.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів виставляє на продаж перші, після початку повномасштабної війни, пули активів, що перебувають на балансі банків, які ліквідуються. 01 лютого у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон, лотом на якому стануть активи одразу трьох банків – права вимоги за кредитами юридичних осіб та дебіторська заборгованість ПАТ «Промінвестбанк», АТ «МР БАНК» та АТ «КБ «ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ».

Лот складається з 21 кредиту та 15 позицій дебіторської заборгованості 22 юридичних осіб. Кожен актив до цього мінімум тричі виставлявся на індивідуальний продаж, але так і не був реалізований. Загальна заборгованість за договорами становить близько 900 млн грн. Щодо частини позичальників порушено справу про банкрутство, юридичну особу припинено чи ж ліквідовано.

При цьому у забезпечення виконання зобов’язань за договорами передано об’єкти нерухомості, земельні ділянки, рухоме майно, майнові права та фінансова порука.

Зокрема у заставі банку:

  • будівля офісу (магазин), площею 432,6 кв.м та земельна ділянка (0,0423 га) у м. Бурштин Галицького району Івано-Франківської області;
  • земельні ділянки загальною площею понад 20 га у садовому товаристві «Гатне-1» та «Гатне-2» (Вишеньківська сільська рада, Бориспільський р-н, Київська обл.);
  • комплекс нежитлових будівель, площею 8371,4 кв. м, у  с. Капустинці Володарського району Київської обл.;
  • приміщення овочевої бази загальною площею 3327,7 кв. м у м. Першотравенськ Дніпропетровської області;
  • нежитлові будівлі та приміщення загальною площею майже 8 тис. кв. м. у Києві тощо.

Детальна інформація про активи та передане за договорами забезпечення доступна у публічному паспорті за посиланням.

Початкова ціна на аукціоні – 173,9 млн грн.

Торги пройдуть за голландською  моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь в аукціонах можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Умови участі у торгах – тут.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від позичальників повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами банків.